Családi nap 2010

Főző Klub

Programok

Ki olvas minket?

Oldalainkat 22 vendég böngészi
Családi körben PDF Nyomtatás E-mail
2012. október 17. szerda, 17:48

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 2011-ben meghirdette hazánkban a ’Család évét’. Ebből az alkalomból az országban számos rendezvény szerveződött abból a célból, hogy felhívja a figyelmet napjaink egyik legfontosabb társadalmi problémájára, a csökkenő népességszámra és az ezzel szorosan összefüggő szétesett családok számának növekedésére. A Maglódi Katolikus Egyházközség csatlakozott ehhez a „lánchoz”, így megrendezésre került „Családi Körben” címmel egy keresztény rendezvénysorozat, melyre minden alkalommal híres egyházi személyeket; vagy Maglód városához köthető személyeket hívtunk meg előadónak.

 

Ebből az alkalomból járt nálunk Kerényi Lajos és Jelenits István piarista szerzetesek; Marton Zsolt esperes és Bíró László tábori püspök. A sorozat utolsó előadása országos eseménnyé nőtt. A „Családi Körben” a MKPK Család évének záró rendezvénye lett; melyen a MKPK tábori püspöke Bíró László tartott előadást. Az eseményről hírt adott és közvetítette a Mária Rádió. Az előadás megrendezésével az egyház és a térség figyelme Maglód felé fordult. Sokan ellátogattak városunkba nemcsak a térségből, hanem az ország számos pontjáról is.

Azonban a családok nem csak egy évben fontosak. Decemberben megrendezésre kerül - immár második alkalommal - rendezvényünk, melynek vendége Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője lesz, aki 2012. december 2-án tartja előadását a Maglódi Művelődés Ház színháztermében. A rendezvény védnöke Dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke. Az eseményen várhatóan képviselteti magát az országos és a helyi média több szereplője is, valamint a Mária Rádió ígérete szerint közvetíteni fogja a teljes előadást.

Idén rendhagyó módon a dévai árva gyerekek számára gyűjtést is rendezünk amire, Böjte Csaba kérésének megfelelően a következő adományokat várjuk: mosószerek, tartós élelmiszerek, fájdalomcsillapítók, vitaminok, megfázás elleni készítmények, tetűirtó szer, játékok, ruhák.

Levelemben azért fordulok Önhöz, hogy segítségét kérjem előadásunk megszervezéséhez. Támogatás fejében vállaljuk, hogy szóróanyagainkon – melyek Maglód teljes területén és körzetében körülbelül 12 000 példányban jelennek meg – szerepelni fog támogatónk vállalkozásának logója. Segítségét előre is köszönjük és szeretettel várjuk Önt és Kedves Családját rendezvényünkön.

Tisztelettel,

Székely Attila
Főszervező és a Maglódi Katolikus Egyházközség
06-20/326-7165
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
www.facebook.com/csaladikorben